RFID-vraagstuk: Geld & Privacy

 

De toekomst van RFID


In de toekomst zal de prijs van een RFID-tag waarschijnlijk dalen, de verwachting is dat de prijs van een RFID-tag ongeveer rond de 5 cent komt te liggen. Hierdoor zullen de mogelijkheden van RFID op een veel grotere schaal worden gebruikt. Hierdoor zullen in de toekomst bijvoorbeeld ook concumentenproducten masaal getagd worden.

Daarnaast zullen de RFID-tags in veel meer product applicaties toegepast worden. Zo overweegt de Europese Centrale Bank (ECB) om de tags in de grotere biljetten te plaatsen, om zo illegale geldstromen te kunnen volgen of om geld dat de grens over wordt gesmokkeld te herkennen.

Daarnaast heeft EPCglobal, een organisatie waar RFID-gerelateerde bedrijven in participeren, het voornemen om een wereldwijd netwerk van RFID-lezers te maken, waardoor producten wereldwijd te volgen zouden zijn.

Maar ook de slimme koelkast die de voorraad bijhoudt of een wasmachine die de was op kleur sorteert, en dan het goede wasprogramma start, zijn mogelijke toepassingen van RFID.

Ook de ontwikkeling van het chippen van levende wezens gaat door: het Amerikaanse bedrijf Applied Digital Solutions wil in de komende 5 jaar 135.000 Zuid-Amerikanen chippen om ontvoeringen tegen te gaan.
==> Stakeholders en hun optiek ==>